Önfegyelem: előnyei és jelentősége

2021-May-19

onfegyelem

Fegyelem és testbeszéd

A testbeszéd a játékos érzelmi stádiumának külső jele.

Mindkét módon működik – az érzelmek megváltoztatják a testbeszédet, a testbeszéd pedig az érzelmeket. Itt kezdődik a szilárd játék. Ha a sportoló nem magabiztos és kész, akkor a játék legjobb esetben következetlen lesz.

Az önfegyelem egyik fő jellemzője az a képesség, hogy lemond az azonnali megelégedettségről, valamilyen nagyobb nyereség vagy kielégítőbb eredmények mellett, még akkor is, ha ez erőfeszítést és időt igényel. Az önfegyelem hatalmat ad arra, hogy ragaszkodjon döntéseihez, és kövesse azokat, anélkül, hogy meggondolná magát, ezért a célok elérésének egyik fontos követelménye.

Az önfegyelem birtoklása lehetővé teszi, hogy válasszon, majd kitartson olyan cselekedetek, gondolatok és viselkedés mellett, amelyek javuláshoz és sikerhez vezetnek. Ez erőt és belső erőt is ad a függőségek, a halogatás és a lustaság legyőzéséhez, és bármi véghezviteléhez.

Ez nagyon hasznos és szükséges készség mindenki életében, és bár az emberek többsége elismeri annak fontosságát, mégis nagyon kevesen tesznek valamit annak fejlesztése és megerősítése érdekében.

A közhiedelemmel ellentétben az önfegyelem nem súlyos és korlátozott magatartás vagy korlátozó életmód. Nagyon fontos s elengedhetetlen a sikerhez, a siker bármilyen formájához. Kitartásként, azon képességként fejezi ki magát, hogy a kudarcok ellenére sem adja fel, önkontrollként, valamint képesnek kell lenni ellenállni azoknak a kísértéseknek és zavaró tényezőknek, amelyek általában a célok elérésének útjában állnak. Valójában ez a valódi és stabil siker egyik legfontosabb pillére.

Ez a képesség önbizalomhoz, önbecsüléshez és belső erőhöz, következésképpen boldogsághoz és elégedettséghez vezet. Másrészt az önfegyelem hiánya kudarchoz, veszteséghez, egészségi, mentális és egyéb problémákhoz vezethet.

Az élet gyakran jelent kihívásokat és problémákat a siker és az eredmény elérésének útján, és ahhoz, hogy meghaladhassa azokat, kitartóan kell cselekednie, és ehhez önfegyelemre van szükség.

Fontos követelmény a tanulás, a képességek fejlesztése, valamint az önfejlesztés, a spirituális növekedés és a meditáció sikeressége is.

A legtöbb ember elismeri az önfegyelem fontosságát és előnyeit, de nagyon kevesen tesznek valós lépéseket annak fejlesztése és megerősítése érdekében. Ez a képesség edzéssel erősíthető és fejleszthető, mint bármely más készség. Igen, speciális gyakorlatokkal fejlesztheti az önfegyelmet, amelyeket bármikor és bármikor gyakorolhat.

Ezen készségnek fejlesztése segít:

  • Folytatni a munkát egy projekten, még akkor is, ha a kezdeti lelkesedés elenyészett.
  • Edzőterembe járni, sétálni vagy úszni, amikor csak annyit szeretne, hogy lefekszik és tv-zik. (persze a kellő pihenés és kikapcsolódás is fontos)
  • Hogy továbbra is dolgozzon a diétáján.
  • Kezdjen el olvasni egy könyvet, és olvassa el az utolsó oldalig.
  • Rendszeresen meditálni.
  • A lustaság és a halogatás legyőzésére.
  • Az ígéretek teljesítése önmagának és másoknak.

Ahhoz, hogy könnyebben fejlessze ezt a készséget:

  • Gondolja át és ismerje fel, mennyire fontos az önfegyelem fejlesztése.
  • Legyen tisztában fegyelmezetlen viselkedésével. Amikor ez a tudatosság fokozódik, jobban tudatában lesz a viselkedésének, és gyakrabban keresi a módját annak megváltoztatására.
  • Készítsen listát arról, hogy mit szeretne elérni.

Cselekedjen és viselkedjen a meghozott döntéseknek megfelelően, tekintet nélkül a lustaságra, a halogatási vágyra, vagy arra a vágyra, hogy adja fel és hagyja abba, amit csinál, függetlenül a kellemetlenségektől, amik akadályozzák a sikerét, örömét.