Szabadtéri coaching

Miben különbözik a szabadtérben történő coaching a hagyományos coachingtól?

A coaching ülések esetében a legtöbbször egy kényelmes szobában, esetleg irodában tartott találkozóra gondolunk. Ez az esetek többségében így is zajlik. A szabadtéri coaching először is abban tér el, hogy a találkozó nem a zárt térben zajlik, hanem kint a szabadban. A másik jelentős különbség, hogy az egyes alkalmak során nem ül végig egyik fél sem, hanem mozgás, séta közben történik az „ülés”.

Mi az ideális helyszín ezekhez a találkozókhoz?

Szinte bárhol, ahol éppen jól esik. Érdemes egy csendesebb helyet kiválasztani parkot vagy vízpartot. Itt sokkal jobban el tud merülni az ember.

Milyen eszközökkel, módszerekkel dolgozik a coach a coaching a természetben folyamat során?

Alapvetően ugyanazokkal, mint egy hagyományos coaching ülésen, azzal a különbséggel, hogy ebben az esetben a természet, a helyszín már eszközként jelenik meg. Segítség lehet a kliens számára megfigyelni önmagát és a környezetét, az összpontosításra, inspirációra, kitisztítani a gondolatait.

Mennyi ideig tart egy találkozó?

A találkozók a hagyományos coachingtól nem térnek el, 60 perces egy szabadtéri coaching és ugyanabban az ütemben haladva heti 1 alkalom, maximum heti 2 alkalom lehetséges. További találkozók közös megbeszélés alapján az igények szerint lehetségesek.

Kinek ajánlott a szabadtéri coaching?

Azok számára, akik zárt helyiségben nehezebben oldódnak fel, vagy egyszerűen jobban érzik kint magukat a szabadban és kevésbé görcsölnek rá a találkozóra és nem utolsó sorban egy kellemes sétával szeretné egybekötni a kellemest a hasznossal.

Helyileg hol lehetséges a szabadtéri coaching?

Időjárástól függően (esőben nem) elsősorban tavasztól őszig lehetséges Budapesten és vidéken.